U KRIJGT WBSO: NU DE ADMINISTRATIE NOG

Heeft RVO u WBSO toegekend, dan moet u een uren- en een projectadministratie bijhouden. Dat is misschien niet uw favoriete bezigheid, maar is wel nodig. De overheid gebruikt deze administratie namelijk om te controleren of u uw WBSO-vergoeding wel gebruikt voor uw S&O-project. Grof gezegd: om te checken of u van het WBSO-geld niet lekker op vakantie gaat.

HEEFT U ZELF OOK IETS AAN ZO’N ADMINISTRATIE?

Een WBSO-administratie heeft niet alleen maar voordelen voor de overheid. Ook u kunt ervan profiteren! In de WBSO-administratie staan namelijk alle S&O-uren die u maakt en de documenten over het S&O-project waarvoor u WBSO krijgt. Daarmee kunt u uw innovatieproject planmatig uitvoeren en uw S&O-capaciteit goed inplannen. Ook kunt u de administratie gebruiken als managementinformatie, bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in de voortgang, de uren en mensen op het project.

“Wat we ervan geleerd hebben, is te beseffen wat wel en niet onder de WBSO valt.”

WAT PRESIS HEEFT GEHAD AAN EEN UREN- EN PROJECTADMINISTRATIE

TIPS VOOR EEN SLUITENDE ADMINISTRATIE

1. Houd de projecturen dagelijks bij per medewerker en per S&O-project. Zorg dat u niet meer dan tien werkdagen achterloopt met uw urenadministratie. U voldoet hiermee aan de eisen van de wetgever, maar het zorgt ook voor de minste ballast.

2. Zorg dat in uw inhoudelijke administratie alle informatie en documenten zitten die te maken hebben met de voortgang van de projecten en werkzaamheden. Denk aan:

  • rapportages
  • gespreksverslagen
  • ontwerpen en tekeningen
  • testresultaten
  • opdrachtbevestigingen
  • offertes
  • versiebeheersysteem

3. Voer net zo veel administraties als u projecten heeft. Dus voer een uren- en projectadministratie voor zowel het hoofdproject als eventuele deelprojecten.