CLAIM UW WBSO-VOORDEEL!

Wanneer RVO uw WBSO-aanvraag goedkeurt, krijgt u een S&O-verklaring (zie ook hoofdstuk β€˜Wat is de WBSO?’). Op basis van deze verklaring kunt u berekenen wat u aan WBSO krijgt. Er zijn twee mogelijkheden:

1. U bent een bedrijf

U verrekent het WBSO-bedrag in uw aangifte loonheffingen. Welk bedrag u mag aftrekken, staat in uw S&O-verklaring. In de verklaring staat ook welk loonheffingennummer u bij de aangifte loonheffingen kunt gebruiken om het WBSO-bedrag te verrekenen. U kunt het WBSO-bedrag alleen verrekenen met de loonheffing (loonbelasting en premie volksverzekeringen). U kunt voor meerdere periodes aangifte doen. De twee meest voorkomende zijn de maandelijkse of de vier-wekelijkse aangifte.

2. U bent een zelfstandige

Heeft RVO u meer dan 500 uur aan WBSO toegekend, dan krijgt u hiervoor een S&O-verklaring. Die kunt u aftrekken van de aangifte inkomstenbelasting voor het jaar waarvoor de verklaring geldt en als u die 500 uur daadwerkelijk gemaakt hebt. U doet dat door de zelfstandigenaftrek te verhogen met het bedrag op de S&O-verklaring.

β€œDe WBSO is een aftrek op je loonbelasting, dus brengt in feite geld binnen.”

WAT DE WBSO VR OWL OPLEVERT