WAAROM EEN MAGAZINE OVER DE WBSO?

U leest dit magazine omdat u misschien bezig bent met een innovatie en zich afvraagt of u in aanmerking komt voor de WBSO. Of omdat u al eerder WBSO hebt aangevraagd, en dat dit jaar weer wilt doen.

Op welk punt u ook bent en wat de reden ook is, het loont de moeite om te begrijpen wat de WBSO is en hoe deze fiscale regeling u voordeel kan opleveren. WBSO is namelijk dé manier voor ondernemers om innovatieprojecten te realiseren of meer R&D-medewerkers aan te kunnen nemen. Soms maakt de WBSO letterlijk het verschil tussen iets nieuws kunnen ontwikkelen of helemaal niet kunnen ontwikkelen! Meer dan genoeg reden dus om u erin te verdiepen.

Daarom hebben wij voor u dit magazine samengesteld. Hierin leiden we u door het WBSO-proces, zodat u kunt zien welke stappen u moet nemen als u succesvol WBSO wilt aanvragen. En we laten ervaringsdeskundigen aan het woord: bedrijven die hun innovatie van de grond kregen met WBSO-steun. Presis, Sunprojects, Koninklijke Glasfabriek Leerdam en VR Owl vertellen uitgebreid over hun WBSO-ervaringen en hoe zij de WBSO in hun voordeel hebben laten werken. De WBSO-plannen die het kabinet op Prinsjesdag heeft voorgesteld, lichten we toe in 'Wat levert de WBSO u op?'

Wij hopen dat u na het lezen van dit magazine een goed beeld heeft van de regeling: hoe de WBSO werkt en vooral wat de WBSO voor uw onderneming kan betekenen. En heeft u na het lezen nog vragen? Maak dan gebruik van ons gratis WBSO-adviesuur waarin u uw vraag aan een ervaren WBSO-consultant kunt voorleggen.